STIRI

Peste 1000 de fermieri la Intalnirea anuala a Clubului fermierilor AGRALIM

08/07/2015

Peste 1.000 de fermieri din întreaga Moldovă, specialiști în domeniu, personalități și oameni de afaceri din sectorul agribusiness s-au întâlnit pe 19 și 20 iunie cu autoritățile din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul unui eveniment special organizat de ABplus Events la Secuieni-jud. Neamț, în parteneriat cu Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România și SCDA Secuieni.

În premieră, la această cea de-a patra ediție a Întâlnirii anuale a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est, fermierii au avut acces la un program complet de activități: conferințe, prezentări de loturi agricole demonstrative, o expoziție de utilaje agricole și servicii pentru agricultură. Problemele expuse de fermieri, cu focus pe agricultura regiunii de Nord-Est, au fost dezbătute împreună cu reprezentanții instituțiilor de la nivel central, ziua de 19 iunie fiind dedicată politicilor agricole pentru fermierii români.

La eveniment au participat reprezentanți ai fermelor din 6 județe ale Moldovei, specialiști în domeniu, personalități și oameni de afaceri din sectorul agribusiness. Peste 46% din numărul participanților este reprezentat de fermieri cu exploatații agricole de 101-500 ha; 26,16% dintre fermierii pre-înregistrați având între 51-100 ha; 2,82 % între 1001- 2000 ha; 0,80% între 2001-3000 ha și 1,41% mai mare de 4001 ha.

Devenită o tradiție, întâlnirea fermierilor Clubului AGRALIM a fost  organizată în acest an la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă (SCDA) Secuieni județul Neamț, ceea ce a facut posibilă includerea în program a unor aplicații practice: prezentarea în câmp a 17 loturi agricole demonstrative pentru culturi de porumb, floarea-soarelui, grâu, sfeclă de zahăr și soia, vizitarea mini expoziției de tehnică și servicii pentru agricultură.

Evenimentul profesional vine în sprijinul fermierilor și prin intermediul unei întâlniri directe cu reprezentanții instituțiilor specializate din teritoriu și ai companiilor furnizoare de produse și servicii pentru agricultură. Acestea sunt prezente în comunitatea fermierilor cu prezentări și informații noi, pe tot parcursul anului, prin participarea la seria de evenimente prilejuită de târgul AGRALIM și la întâlnirile de club realizate de organizatorul profesionist de evenimente ABplus Events.