STIRI

Mesaje de la INGLASS Varșovia

13/02/2014

 

 Thank you very much as well for unique Event, perfect organization and profitable cooperation between us!

Piotr KOMALA, Marketing and Innovations Director, Saint-Gobain Glass Polska, Partener Oficial INGLASS Varşovia2014

 

Sunt plăcut surprins din cauza faptului că foarte mulţi arhitecţi au venit din afara Varşoviei în mod special pentru această conferinţă. Conferinţa este foarte interesantă deoarece sticla este un material excelent pentru arhitectură. Acum, dupa momente de criză, avem idei noi cu privire la modul în care putem să utilizăm sticla, să reducem consumul de energie necesar pentru încălzire şi răcire. În acest context, sticla trebuie să fie mai eficientă. Este o nouă modalitate de a utiliza sticla în arhitectură. Cred că aceasta este o problemă pentru profesia noastră şi acest eveniment se pliază foarte bine pe problemă”. - arh. Mariusz ŚCISŁO, Preşedintele Asociaţiei Arhitecţilor din PoloniaSARP.

 

"Crearea unei astfel de platforme internaţionale pentru arhitecţi şi pofesionişti este foarte importantă în zilele noastre. Trebuie să împărtăşim şi să învăţăm din experienţele noastre. Experienţele pozitive, exemplele negative, ne învaţă mereu o lecţie în arhitectură. Platforma internaţională INGLASS, concentrându-se pe sticlă şi construcţii din sticlă în arhitectură şi design este, prin urmare, foarte importantă. Este o problemă cu adevarat multidimensională, nu este vorba doar despre sticlă ca material, este o responsabilitate socială şi de mediu. Este foarte important să contribuim la acest tip de platformă în teorie dar şi în practică, combinând partea teoretică, de cercetare, cu implementarea. Întâlnim aici arhitecţi foarte renumiţi, arhitecţi premiaţi la nivel mondial şi implementările lor, proiectele lor, exemplele lor - este important să invăţăm din aceste exemple şi să urmărim continuitatea şi succesul lor. Îi felicit pe organizatorii INGLASS şi, de asemenea, pe partenerii evenimentului, pentru că este foarte important să transmitem aceste mesaje arhitecţilor. Este un prilej foarte bun de a obţine feedback de la arhitecţi, urbanişti şi de asemenea, utilizatorii finali. Aceste platforme fac parte din educaţia arhitecturală." - Prof. Deniz İNCEDAYI, Preşedintele Camerei Arhitecţilor din Turcia, İstanbul - CAT.


 

Motivul pentru care am acceptat invitaţia a fost programul foarte bine structurat al conferinţei. Prima mea reacţie a fost aceea că lista speakerilor, a reprezentaţilor unor birouri renumite de arhitectură,  care vor sustine prezentări despre utilizarea sticlei în proiecte arhitecturale, a fost foarte bine aleasă. A fost o adevarată plăcere să fiu aici!” - arh. Rainer MAHLAMÄKI, Partener LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS.

 

 

"Sunt plăcut surprins să întâlnesc atât de mulţi participanţi şi, de asemenea, companii de inginerie, care îşi împărtăşesc cunoştinţele. Este o bună oportunitate de a vedea lucrurile dintr-o altă perspectivă, deoarece, provenind din industrie, avem şansa de a arunca doar o privire inside-out în afara acestui tip de eveniment. Este un eveniment foarte reuşit, iar speakerii generează foarte mult interes prin prezentările lor. Sunt încântat să vad ca inovaţiile pe care le-am prezentatat au trezit atenţia atator participanţi." - Markus Plettau, Regional Market Leader, High Performance Building Solutions, Dow Corning

 

A fost cu siguranță o experiență pozitivă. A fost o combinaţie foarte reuşită între abordări şi prezentări ample, foarte diferite, foarte inspirate întrepătrunse de prezentări mai succinte, mai tehnice, [ale companiilor] care ne-au arătat cu ce se ocupa, de-asemenea foarte interesante. Cred cu adevărat că lucrurile progresează foarte redepe în Europa de Est, ceea ce prezintă mare interes pentru arhitecți." - arh. Ósbjørn JACOBSEN, Henning Larsen Architects, Invitat Special INGLASS Varşovia 2014

 

"A fost o bună oportunitate de a întâlni într-un singur loc atât de mulți oameni pentru care sticla împreună cu arhitectura este o pasiune. Este o mare provocare pentru noi, astăzi, de a ne uni forţele pentru o cooperare strânsă între arhitecți, producători de sticlă și investitori, pentru a atinge obiectivele ambițioase ale clienților noștri. Aceştia sunt în permanenta căutare a unor parametri mai buni, a unui design mai deosebit, a unei mai bune eficienţe şi comunicări mai inteligente, iar pentru a îndeplini aceste dorinţe trebuie să ne unim forțele și să lucrăm împreună." - Piotr KOMALA, Marketing and Innovations Director, Saint-Gobain Glass Polska, Partener Oficial INGLASS Varşovia 2014.

 

Conferința a fost foarte reuşită. Sunt uimit de faptul că au participat atât de mulţi arhitecţi şi aștept cu nerăbdare conversațiile la care va conduce această conferință. Sunt întotdeauna pozitiv, sper că prezentarea mea a stârnit interes, am încercat să mă concentreze într-adevăr pe ceea ce am considerat că publicul ar fi interesat să afle. Este o bună oportunitate de a răspândi vestea, de a anunţa noutăţi. Mulți dintre colegii mei și speakerii au căutat întrebări la care trebuie gasit răspuns. Publicul are tendinţa de a ne conduce într-o anumită direcție.” - Wolfgang RIEDER, Rieder Group.

 

"Organizarea a fost perfectă, la fel şi speakerii, mi-au plăcut foarte mult prezentările lor. Este o idee foarte bună de a organiza acest tip de evenimente, pentru ca oamenii din întreaga Europă să cunoască aceste evenimentele." - Juan COLL-BARREU , Partener Coll-Barreu Arquitectos

 

"A fost foarte interesant pentru mine, pentru că nu mă așteptam să fie dezbătută o varietate atât de mare de subiecte. A fost interesant să asist atât la discursuri și prezentări tehnice cât şi pur arhitecturale. Conferinţa este o combinaţie între prezentări de arhitectură și noile tendințe, prezentări tehnice care din care aflăm ce putem folosi în proiectele noastre viitoare." - arch. Andrzej BULANDA, Bulanda Mucha Architekci.