STIRI

ABplus Events a initiat proiectul FIE Iasi - Festivalul International al Educatiei

ABplus Events a initiat proiectul FIE Iasi - Festivalul International al Educatiei

29/07/2011

ABplus Events a propus Primariei Iasi organizarea FIE Iasi - Festivalul International al Educatiei care va sustine orasul in cursa pentru titlul de capitala culturala europena. Evenimentul propune activitati culturale pe durata a sapte zile si va atrage turisti in luna mai a fiecarui an.

Evenimentele culturale FIE Iasi vor avea loc in trei mari zone din oras: bulevardul Stefan cel Mare, zona  Lapusneanu - Piata Unirii si pe Copou. "Noi estimam ca la prima editie a festivalului vom aduna la Iasi in jur de un milion de vizitatori. Deocamdata avem doar cadrul acestui festival, lucram la continut”, a precizat Florin Mindirigiu, director general al ABplus. Potrivit acestuia, FIE Iasi reuneste două elemente: cartea si gradina (parcul) si are la baza conceptul de “educatie in aer liber prin entertainment”, fiind construit in jurul dialogului multicultural.

Propunerea inaintata de compania ABplus Events a fost dezbatuta la inceputul lunii  martie a.c., in  Sala Mare a Palatului Roznovanu, in prezenta a peste 200 de oameni de cultura, profesori, sefi de institutii si reprezentanti ai societatii civile. „Idea principala este sa gandim impreuna un eveniment major pentru Iasi in luna mai. Trebuie sa identificam impreuna ce are Iasul mai valoros si sa promovam evenimentele si aspectele cele mai importante ale acestui oras. Avem nevoie de acest festival pentru a cultiva bunul simt si valoarea. Suntem un oras al excelentei si trebuie sa promovam impreuna acest lucru. Suntem bogati daca suntem impreuna in realizarea unor lucruri importante. Vom fi in continuare saraci daca vom sta dispersati”, a declarat  primarul Gheorghe Nichita in cadrul dezbaterii privind proiectul festivalului din luna mai. In urmatoarea perioada, oamenii de cultura ieseni care fac parte din grupul de organizare al festivalului vor elabora programul FIE Iasi.