STIRI

Festivalul PROVINO – evenimente dedicate vinului, artei si gastronomiei la Cluj si Iasi

23/12/2011

In 2012, compania ABplus Events organizeaza Festivalul PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie la Cluj (15 – 18 martie, Grand Hotel Napoca) si Iasi (6 – 9 decembrie, PALAS Iasi Lifestyle Center).

Conceput sub forma unui eveniment expozitional in jurul caruia a fost creata o retea de activitati conexe care promoveaza cultura vinului prin asociere cu arta si gastronomia, PROVINO este un festival inovativ pentru industria vitivinicola din Romania.

Evenimentele PROVINO din primavara si toamna lui 2012 reunesc in acelasi spatiu specialistii, antreprenorii din industria viniviticola si reprezentanti ai segmentului HoReCa si ofera producatorilor de vin ocazia de a fi prezenti pe pietele din regiunile Nord – Vest si Nord – Est cu vinuri premium si de colectie, vinuri de retail si vinuri HoReCa.

De asemenea, cei interesati pot lua contact cu noile tehnologii si echipamente in domeniul vinificatiei, solutii complexe pentru crame sau accesorii pentru intretinerea si gestionarea podgoriilor.

PROVINO s-a inscris pe harta evenimentelor dedicate industriei vitivinicole din Romania in luna noiembrie a acestui an, la prima editie din Iasi, unde vinul a fost pus in valoare prin asocierea cu arta si gastronomia. ABplus Events, companie cu o experienta de 15 ani in organizarea de evenimente la nivel national, dezvolta in 2012 conceptul PROVINO si la Cluj.

Editia de primavara a Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie va avea loc la Grand Hotel Napoca, hotel amplasat central, care detine cele mai mari sali de evenimente si banqueting din Transilvania. Evenimentele expozitionale PROVINO se vor desfasura pe o suprafata de peste 2.500 de metri patrati, un spatiu generos pus la dispozitia producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de vinuri si companiilor din industria conexa si auxiliara care vor avea ocazia sa se intalneasca cu managerii din HoReCa si clientii finali din randul publicului larg. “Ne propunem sa cream un eveniment reprezentativ pentru industria vinului in Transilvania. Cu siguranta, impreuna cu partenerii nostri traditionali, Patronatul National al Viei si Vinului, Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania si Organizatia Somelierilor din Romania 2011, alaturi de profesionistii de la Grand Hotel Napoca, vom reusi sa punem in valoare un festival in care vom atrage producatori de vin din Romania, degustatori experti, somelieri, bloggeri si presa de specialitate si, bineinteles, iubitori de vin de calitate”, a declarat Florin Mindirigiu, Director General ABplus Events.
    
Repere ale Festivalului PROVINO 2012 :

In completarea Expozitiei de Vin si Expozitiei de Solutii pentru Industria Vinului, Festivalul PROVINO antreneaza publicul in diverse domenii ale cunoasterii vinului: degustari si lansari de vin, seri de socializare intr-un cadru rafinat, cu amfitrioni profesionisti, muzica buna, expozitie de arta, cursuri de introducere in lumea vinului si show-uri gastronomice live.

Ziua “HoReCa” va avea  loc in prima zi a Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie, fiind dedicata intalnirii dintre vinificatorii si antreprenorii din industria viniviticola si reprezentantii segmentului HoReCa. La eveniment sunt invitati manageri de restaurante, hoteluri, pensiuni si cafenele.

Evenimentele “Art, Wine & Gastronomy” sunt organizate sub forma unor seri VIP exclusiviste iar programul cuprinde show-uri gastronomice live sustinute de maestri bucatari, degustari si lansari de vin, momente artistice live.

Evenimentele “Wine & Gastronomy” sunt sesiuni de degustari colective unde participantii descopera vinul preferat sub indrumarea somelierilor si degustatorilor autorizati.

La “Scoala Vinului” traineri autorizati din cadrul Organizatiei Somelierilor din Romania 2011 si Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania ofera pasionatilor de vin posibilitatea de a urma cursuri practice si teoretice de introducere in lumea vinului. Personalul din HoReCa beneficiaza de cursuri personalizate.

Premiere ale Festivalului PROVINO 2012:

Ambasadorii PROVINO - vor trece prin orasele mari din Transilvania si Moldova, in principalele locatii HoReCa pentru a disemina anuntul cu privire la organizarea Festivalului PROVINO si informatii din programul acestuia;

Noptile PROVINO in orasul gazda – PROVINO se muta in oras dupa programul de inchidere al expozitiei, in cele mai in voga baruri, cafenele, restaurante. In cadrul sectiunii Art Expo - PROVINO promoveaza creatiile artistilor plastici intr-un spatiu expozitional iesit din tiparele galeriilor clasice, prin alaturarea inedita intre vin si operele de arta.

Mai multe detalii despre cele doua editii ale Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie din 2012 sunt disponibile pe site-urile www.cluj.provino.ro si www.iasi.provino.ro. Ne gasiti si pe Facebook, Twitter, Linked In si YouTube.