STIRI

Arhitectul german Werner SOBEK, invitat special la RIFF

Arhitectul german Werner SOBEK, invitat special la RIFF

29/07/2011

ABplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania organizeaza pe 22 noiembrie, la JW Marriott Grand Hotel Bucuresti, cea de-a II-a editie a Conferintei Nationale de Arhitectura RIFF. Invitat special al Conferintei este arhitectul de origine germana Werner Sobek, care vine cu aceasta ocazie pentru prima oara in Romania.

In activitate sa profesionala  arhitectul Werner Sobek a obtinut peste 43 de premii si distinctii, dintre care, premii recente:

2010: proiectul „Plus - Energy House” a obtinut premiul Concursului de arhitectura organizat de Ministerul Federal al Transporturilor, Constructiilor si Dezvoltarii Urbane din Germania pentru proiectanti increzatori in utilitatea energiei provenite din resurse regenerabile

2009: Premiul Special „L'Equerre d' Argent” (Cité du Design)
          European Architecture Award Energy + Architecture (European Investment Bank)

2008: Architecture Award Concrete (Mercedes – Benz Museum)
          German Steel Construction Award – Distinction (Pforte Trumpf)
          Good Building Award 2008 (H 16, D 19, Geschäftschäuser an der Erms)
          Design Award of the Wüstenrot Foundation – Distinction (Turnhalle Tübingen)
          Design Award of the Wüstenrot Foundation – Recognition (Lufthansa Aviation Center)

2007: AIA Project Merit Award
          AIA Distinguished Building Award

Arhitectul german Werner Sobek va impartasi din experienta lui de pana acum celor peste 250 de participanti la Conferinta Nationala RIFF, majoritatea arhitecti. “Sectorul constructiilor trebuie sa treaca prin schimbari majore pentru a putea face fata provocarilor economice, ecologice si sociale ale secolului 21. Totusi, cea mai importanta problema cu care designerii de produs, arhitectii si inginerii se vor confrunta in viitorul apropiat va fi urmatoarea: sa faca ecologia extraordinar de atractiva si emotionanta", considera Prof. Dr. Dr. E.h. Werner Sobek.

Lucrarile arhitectului Werner Sobek sunt recunoscute peste tot in lume pentru designul premium, bazat pe ingineria de prima clasa, combinat cu sofisticatele tehnologii verzi.  Werner Sobek este arhitect, inginer consultant si inginer calificat pentru toate domeniile de Inginerie in Constructii. Studioul sau de arhitectura, fondat in 1992, are birouri in Stuttgart, Cairo, Dubai, Frankfurt, Istanbul, Moscow, New York si Sao Paulo si peste 200 de angajati.

In tari precum Rusia, Austria, Germania, America, Indonezia sau Egipt, Prof. Dr. Dr. E.h Werner Sobek s-a bucurat de organizarea a peste 14 expozitii care i-au fost dedicate, din care doua care au facut inconjurul lumii - „Architecture & Ecology” (2004 – 2007) si “News German Architecture” (2002 – 2003). In acest an, expozitia “Werner Sobek – Designing the Future” a fost prezenta la Festivalul de Arhitectura din Siberia (Novosibirsch). In 2010 Werner Sobek a participat la Bienala de Arhitectura de la Moscova cu expozitia „Werner Sobek and the ILEK”, in calitate de reprezentant al Institutului de Structuri Usoare si Design Conceptual (ILEK – Institute of Lightweight Structures and Conceptual Design) din Stuttgart.

Prof. Dr. Dr. E.h Werner Sobek este membru de onoare al Asociatiei Arhitectilor Germani, membru asociat al Institutului American al Arhitectilor,  membru al Academiei Germane pentru Dezvoltare Urbana si Planificare Teritoriala, membru al board-ului Camerei Inginerilor din Baden – Württenberg, si face parte din board-ul German Sustainable Building Council DGNB, institutie a carei presedinte a fost in perioada 2008 – 2010.

In ceea ce priveste activitatea sa academica si de cercetare, Werner Sobek este profesor Mies vand der Rohe la Illinois Institute of Technology din Chicago si Doctor Honoris Causa al Universitatii Tehnice din Dresden, Germania. Werner Sobek este profesor la Universitatea din Stuttgart, unde a sustinut in 1987 doctoratul in Inginerie in Constructii, profesor in vizita de lucru la Universitatea din Singapore, presedinte al Consiliului Academic al Universitatii HafenCity din Hamburg, Germania, si membru al Consiliului de Cercetare si Tehnologie al Universitatii Graz din Austria.